Polnjena omleta

26. maj 2023 po
Mamamia

Polnjena omleta je hiter in enostaven recept, zahteva le malo spretnosti. Pripravite ga lahko v več okusnih kombinacijah, danes vam predsatvimo dve: šunka in sir, ali bučke in sir. Popoln obrok za zajtrk, kosilo ali večerjo.
Sestavine za omleto šunka in sir
- 4 jajca
- 50 g naribanega sira
- 3 rezine kuhane šunke
- 1 košček masla
- ekstra deviško olivno olje
- sol
- poper
Narežite kuhano šunko na tanke rezine, ki jih popražite v ponvi na olju. Nato šunko odstranimo iz ponve. Jajca damo v skledo in jim dodamo ščepec soli in popra , ter nariban sir. Stepemo z metlico za stepanje. V ponvi stopimo košček masla in vlijemo jajčno mešanico. Pečemo toliko časa, da se na dnu naredi rahla skorjica, vrh pa ostane še mehak. Po polovici površine razporedimo prej pripravljeno šunko, lahko dodamo tudi še nariban sir. Nato omleto na polovici prepognite in še malo popecite. Položite jo na topel krožnik in servirajte.
Sestavine za omleto bučke in sir
- 4 jajca
- 1 manjša bučka
- 100 g sira (npr. edamec)
- 1 košček masla
- ekstra deviško olivno olje
- sol
- poper
Operite in olupite bučko, jo narežite na tanke rezine ali kroge. Prepražite jo v ponvi z majhno količino olja, da malo porjavi. Rahlo posolite bučke in jih pretlačite, ter odstavite iz ognja. Jajca damo v skledo in jim dodamo ščepec soli in popra , ter nariban sir. Stepemo z metlico za stepanje. V ponvi stopimo košček masla in vlijemo jajčno mešanico. Pečemo toliko časa, da se na dnu naredi rahla skorjica, vrh pa ostane še mehak. Po polovici omlete razporedimo pretlačeno bučko in sir. Nato omleto na polovici prepognite in še malo popecite. Položite jo na topel krožnik in servirajte.

Dober tek!