Rezanci v omaki Alfredo s piščancem

07. september 2023 po
Mamamia

Rezanci v omaki Alfredo s piščancem je začetnikom prijazna jed, saj jo lahko obvlada prav vsak. Lahko jo pripravimo skupaj z otroci in ponudimo slastno družinsko kosilo, popolni pa so tudi za romantično večerjo v dvoje. Hitro pripravljeni rezanci v kremasti omaki in mehka piščančja prsa so hitri in enostavni za pripravo in zagotavljamo vam, da bodo nad njimi navdušeni prav vsi!

Sestavine za 4 osebe:

2 žlici olivnega olja

2 kos piščančjih prsi brez kosti

sol

poper

curry 

sladka paprika v prahu

1 strok česna

1/2 čebule

500 g rezancev

sveže nariban parmezan 

polnomastna smetana

maslo

svež peteršilj

Navodila:

Zavremo in osolimo vodo, ter vanjo stresemo rezance. 

Medtem pripravimo piščančja prsa: zarežemo čez polovico, ter jih premažemo z olivnim oljem in dodamo priljubljene začimbe (sol, poper, curry, sladka paprika). Začinite glede na vaš okus in želje.

Piščančja prsa položimo v predhodno ogreto ponev in jih na hitro zapečemo na visoki temperaturi (na vsaki strani približno 4-5 min), da se naredi hrustljava površina.

Odstranimo pečena piščančja prsa iz ponve in vanjo položimo maslo, nasekljan česen in čebulo ter premešamo, da se prepraži. Dolijemo polnomastno smetano in naribamo parmezan, ter vse skupaj na hitro pokuhamo. V omako dodamo kuhane testenine (za polnejši okus lahko dolijemo še par zajemalk vode, v kateri so se kuhale testenine).

Testenine postavimo na krožnik in dodatno prelijemo z omako, na vrh pa položimo piščančja prsa. Naribamo parmezan in potresemo s svežim peteršiljem.

Dober tek!

Nasveti:

  1. Piščančja prsa lahko tudi postavite za par minut v ogreto pečico, tako bodo bolj hrustljava. Bodite pazljivi, da izberete pravilno ponev, da jo lahko položite tudi v pečico.
  2. Prepričajte se, da bodo rezanci popolnoma potopljeni v vodi, ko jih kuhate, zato je pomembno, da izberete dovolj velik lonec.
  3. Če želite jedi dodati malo barve, lahko vmes testenin dodate še malo sveže špinače in grozdne paradižnike.
  4. Želite še bolj hrustljavo jed? V ponvi na maslu popecite nekaj krušnih drobtin in jih prelijte po jedi.
  5. Da vaša omaka ne bi bila "zrnata", je pomembno da uporabite sveže nariban parmezan.
  6. Kot prilogo lahko pripravite še česnov kruh (v naslednjih dneh vam bomo zaupali recept), ki je popoln za pomakanje v omaki.
  7. Ker vemo, da ste na tesnem s časom, lahko pripravite malo več testenin in piščanca, ter jih v neprodušni posodi v hladilniku shranite do 5 dni, ali pa zamrznite do 3 mesece.












Preberi več
Polnjena omleta